کشت موفقیت آمیز گیاه " گوار "در استان بوشهر

به گزارش ایرنا، رضا حسین پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: کشت گوار در سطح سه هکتار در بقایای کلزا و در سایت کشاورزی حفاظتی شهرستان دشتستان با هماهنگی های به عمل آمده با مجری کشاورزی حفاظتی کشور انجام شده است.

به گزارش ایرنا، رضا حسین پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: کشت گوار در سطح سه هکتار در بقایای کلزا و در سایت کشاورزی حفاظتی شهرستان دشتستان با هماهنگی های به عمل آمده با مجری کشاورزی حفاظتی کشور انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه «گوار» گیاهی علوفه ای و صنعتی با مصرف آب پایین و مقاوم به گرما و شوری است ادامه داد: تاریخ کاشت مطلوب این گیاه، نیمه دوم مردادماه بوده و در آبان ماه، قبل از کشت گندم و کلزا برداشت می شود.

حسین پور تصریح کرد: گیاه گوار علاوه بر مصرف آب پایین با تثبیت نیتروژن، خاک را غنی کرده و بهره وری اقتصادی را در کشت بعدی برای محصولات استراتژیکی همچون گندم و کلزا افزایش می دهد.

وی یادآور شد: گوار یک گیاه علفی یکساله است و بوته ای به ارتفاع تا 3 متر، با برگ های سه شاخه ای به طول تا 10 سانتیمتر و گل هایی به رنگ سفید یا رز دارد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: گوار دارای یک سیستم ریشه عمیق است که می تواند رطوبت را به خوبی در زیر سطح خاک پیدا کند.

حسین پور گفت: صمغ گوار یک هیدروکلوئید است، از این رو برای تهیه خمیرهای غلیظ بدون تشکیل ژل و برای نگه داشتن آب در یک سس یا امولسیون مفید است.

وی اضافه کرد: صمغ گوار را می توان برای پنیرهای دلمه، کشک، ماست، سس، سوپ و دسرهای منجمد استفاده کرد.

حسین پور افزود: صمغ گوار همچنین منبع خوبی از فیبر با 80 درصد فیبر غذایی محلول بر اساس وزن خشک است.

وی گفت: محصول گیاه گوار که عمدتا یک بوته (یک گیاه خانواده نخود) است به طور مؤثر در خاک های شنی رشد می کند و آبیاری این گیاه تنها در دو نوبت، یکی به هنگام جوانه زدن و دیگری به هنگام میوه دادن آن انجام می شود

نظرات

captcha